Има рязко повишаване на цените, което си е чиста спекула, каза

...
Има рязко повишаване на цените, което си е чиста спекула, каза
Коментари Харесай

Росен Костурков: България и Румъния са единствените с достатъчно запаси от зърно, имаме и слънчоглед

" Има рязко повишение на цените, което си е чиста далавера ", сподели зам.-председателят на комисията по земеделие Росен Костурков по БТВ. 

" Близко до нас се водят военни дейности. Количеството слънчоглед в България и упованията за новата годишна продукция не дават мотив за терзания. Цената на силата варира, само че това е в границите на това, което госпожа Нинова изложи през последните дни. Останалото е нечиста сделка в комерсиалната мрежа. Бива ли по време на война някой да прави нечиста сделка?! - това е въпросът. 

Определено Европа я чака криза със зърното. България и Румъния са единствените с задоволително ресурси от зърно. Но на борсата имаше българско зърно и три дни нямаше договорка. Правителството предложи на зърнопроизводителите съответна цена, пазарна, по-висока от миналогодишната и търговците се съгласиха, че в случай че тази алтернатива се появи на борсата, страната може да купи зърно. Никой не чака годишна продукция от Русия и Украйна тази година, а това са житниците на Европа. Големите търговци, които държат по-голямото количество, видяха, че на тържищата това не се търгува и ще бъде пуснат търг за изкупуване на зърно. " - изясни Костурков.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР